just PhD things - a következő négy év

just PhD things - a következő négy év

doktorandusz december

2019. december 26. - blansss_

December az év utolsó hónapja, de nem a félévé. Talán a leggyarkabban elhangzott kérdés az elmúlt 1-1.5 hónapban az volt, hogy sok vizsgám lesz-e, meg hogy mennyire leszek elfoglalt vizsgaidőszakban. Attól függetlenül, hogy hagyományos értelemben MA óta nem volt vizsgám, a vizsgaidőszakból nekem is jutott valamennyi, az évzárás meg minden tanulmány és életmód (szóval mindegy, hogy tanulsz, dolgozol, gyerekezel, nyugdíjas vagy, stb) esetén évzárás. Az eddigiektől eltérően, az elmúlt 1 hónapban nem igazán volt időm leülni írni. De. Most. Van. - legalábbis addig, amíg a kutyám a lábam helyett a játékaival játszik.

tl;dr: az évzárás húzós dolog.

tl;dr II.: de élvezni is lehet.

Továbbra is megtartom az időbeosztás struktúráját, viszont azért most mást is tartogatok. Legutóbb november 24-ig láttátok a naptáram részleteit, úgyhogy most jöjjön, ami azóta történt:

november 25. - projekt, új klienssel 1. coaching ülés

november 26. - AIT óra, másik coaching, coaching saját részre

november 27. - edzés, Nyílt nap felkészítés a szuper csapatomnak, ebéd Ágotával, AIT óra, Orr Máté megismerése személyesen (csekkoljátok Máté festményeit itt, szerintem zseniális, imádom minden munkáját)

november 28. - edzés, projekt

november 29. - BME Nyílt nap (2 órás karaktererősségek workshop, majd kerekasztalbeszélgetés), első találkozás kiskutyámmal, coaching saját részre

november 30. - családozás

december 3. - tanszéki értekezlet, ebéd Dalmával és Eszterrel, AIT óra, GTK online csúnyapulcsis bulika

december 4. - edzés, AIT óra

december 5. - edzés, Nyílt nap kiértékelés

december 10. - edzés, AIT óra, Abstrct interjú a GTK online magazinba (itt a srácok friss EP-je, patent darab lett!)

december 11. - legőrültebb nap decemberben: edzés, sütés, AIT óra, projekt

december 12. - edzés, projekt, coaching saját részre

december 16. - edzés, pszichológia zh felügyelet, AIT dinner

december 17. - kiskutyámnak babakutya holmik, PhD óra konzultáció, AIT záróprezentáció, coaching saját részre

december 18. - terepgyak prezentációk a másodéves MA-soktól, edzés

december 19. - második legőrültebb nap decemberben: projekt, tanszéki karácsony (ami a félévem egyik legkedvesebb estéje volt), projekt karácsonyi koccintás

december 20-tól vagyok out of mindenféle office, ami azt jelenti, hogy napi 2x nézem meg az összes emailfiókomat, dolgozni pedig akkor tudok, amikor a kiskutyám alszik.

img_0444.jpg

Ami a mindennapok mellett van még, az a projektem és a háttérmunka, ugyanis december 4-én kilőttem az első PhD kérdőívemet, így december 15-én nemcsak a diplomamunkám, de ennek az új témának az absztraktját is beadhattam a 2020-as Európai Pozitív Pszichológiai Konferenciára, úgyhogy most fingers crossed.

December egészen izgalmas volt egyébként, szuper volt minden pillanata, rájöttem, hogy még mindig nem kéne éjszakáznom - de továbbra sem sikerült jól beosztani az estéimet, és úgy néz ki, megérkezett az a hét, amikor van alkalmam kibontani az elmúlt félév történéseit. Olyanokra gondolok, mint:

  • mi is ez az AIT óra?
  • PhD kurzusom
  • oktatás (óratartások, zh felügyelet, terepgyak prezentációk, beadandók olvasása)
  • GTK online magazin
  • BME Nyílt nap
  • TDK
  • Kutatók éjszakája
  • kutatásom
  • publikáció és konferencia
  • minden, ami nem PhD (egészség, magánélet, egyebek)

És ha már úgyis mindenki az újévi fogadalmain gondolkodik, én teszek még egyet így év végére: készítek egy összefoglalót a kedvenc pillanataimról a szeptemberben kezdődött életemről. Merthogy hiába 4 év a PhD képzés, egyre inkább világossá válik - a környezetemnek is-, hogy ez túlmutat egy újabb papíron, és valahogy úgy működik a szakmai (és privát) identitásommal, mint Griffendél kardja: mindent magába szív, és még erősebbé válik.

 

ja és PS: boldog karit!

A bejegyzés trackback címe:

https://justphdthings.blog.hu/api/trackback/id/tr5515366688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása