just PhD things - a következő négy év

just PhD things - a következő négy év

három hónap a négy évből

ilyen volt az október és a november

2019. november 23. - blansss_

tl;dr: a holtidő fogalmának megszűnése; naptár-betekintő és "miért éri meg" - köszönetáradattal fűszerezve

tl;dr: nincs olyan, hogy nem tudod megoldani, hogy legyen időd a kapcsolataidra. 

Haladunk. Mindjárt vége a novembernek, mindjárt vége a szorgalmi időszaknak. Majdnem félévet írtam, pedig az egészen január végéig tart. 

Kis ismétlésként: az volt a vállalásom magam felé, hogy kedden, szerdán és csütörtökön a PhD van főszerepben. Nem mintha egyébként ne határozná meg az összes többi napomat és formálná az identitásomat folyamatosan - ezek azok a napok, amikor bent vagyok a tanszéken, egyetemi dolgokat intézek, oktatok(*), a saját óráimra járok, meg amúgy meetingről meetingre megyek.

Úgy tűnik, hasznosnak találtátok a napi rutint és időbeosztást bemutató részt, úgyhogy most megosztom azt is, hogyan lett a kezdetben igencsak szellős három napomból "csutkára" rakott naptár, hogy néz ki most a to do listám, meg amúgy egyáltalán mi a fene történt, mióta utoljára írtam. Mert az, hogy beindultak a dolgok csak valami nagyon szégyenlős, visszafogott eufemizmus, amit kedvesen mosolyogva mondok az érdeklődőknek. Nem igazán tudom mindig fejből felsorolni, hogy éppen mi történik, mert semmi sem lineáris és statikus, minden él, mozog, napról napra fejlődik és növekszik - és én imádom ezt az egészet, visz magával, reggel felébreszt és nap végén elaltat, közben meg szárnyakat ad. Nem, nem valami tripet nyomok éppen, csak valami ilyesmi, amikor a napjaid minden percében azt csinálod, amit szeretsz.

Nagyjából naponta háromszor kapom meg a "Hogy bírsz ennyi mindent" és a "Hogy csinálod" kérdéseket, amik hallatán vagy zavarba jövök, vagy jobbító szándékkal gyorsan felsorolok 5+1 tippet, mintha valami női magazin két lábon járó rózsaszín oldala lennék, csak a populáris "#time management" és "#personaldevelopment" témák nem rám írva lennének, hanem hangoskönyv módjára szavalnám azokat. (Amúgy akit eddig lebombáztam az én "how to" gondolataimmal és szokásaimmal, örömmel fogadta, szóval lehet ez mégsem olyan rossz dolog).

Szóval, legutóbb ott váltunk el a naptáramtól, hogy október 11. (péntek). 

október 15. - edzés, Gyuri TDK konzultáció, GTK social meeting, AIT óra, HBA előadás és workshop

október 16. - edzés, Eszterrel ebéd, AIT óra, coaching (saját részre)

október 17. - edzés, interjú a Képzési tájékoztatóhoz; indulás túrázós hosszúhétvégézni

október 18. - coaching (saját részre), hosszúúúúú séta az erdőben (ezen a hétvégén min. napi 10 km-t sétáltunk)

október 21. - vérvétel (figyelj magadra), óramegfigyelés

október 22. - edzés, interjú a Képzési tájékoztatóhoz, 2 nemzetközi call (ezt azért hagyom most itt, mert nagyon jók voltak), AIT óra; éjszaka még másfél óra vezetés, merthát sokkal jobb reggel már a Balaton partján sétálni, mint utazással kikukázni az egész délelőttöt

október 23-24. - azt hiszem, összesen két órát dolgoztam, az összes többit a fantasztikus őszi idő élvezetével töltöttem; 24-én délután irány vissza Budapestre, majd 15 perccel később már indultam haza, most is vidékre

október 25. - 2 előadás a pszichológiáról a volt gimim pályaorientációs napján

október 27. - irány Bécs, csodaidő a cikkolvasásra amíg utazunk

október 28. - edzés, este PhD community első alkalom

október 29. - edzés, bevezetés az alkalmazott pszichológiába PhD óra, első hivatalos általam tartott óra

október 30 - nov 3. - Olaszroszág, napi 1.5-2 óra munka engedélyezve

november 4. - gyors pénzügyi megbeszélés a dékáni hivatalban, első nagyelőadós általam tartott óra

november 5. - tanszéki értekezlet, Gyuri TDK konzultáció, GTK social meeting, AIT óra, edzés

november 6. - edzés, dietetikus (figyelj magadra), AIT óra, 

november 8. - fontos találkozóval egybekötött ebéd, GTK online magazin kick off 3 újságíróval

november 11. - második nagyelőadós általam tartott óra

november 12. - TDK nap, Dalmával és Eszterrel ebéd, este pedig Gyuri I. helyezésének ünneplése

november 13. - Menedzser Storytelling event (tanulj másoktól)

november 14. - edzés, GTK online interjú, GTK sociall meeting, BME nyílt nap meeting, PhD community team building

november 15. - edzés, plusz tanszéki idő

november 18. - pszichológia zh felügyelet

november 19. - tanszéki értekezlet, kurzus beadandó megbeszélés, 2 GTK online interjú, AIT óra, 3. GTK online interjú

november 20. - edzés, GTK online interjú, HK elnök meeting - eddig tartott az egyik energiaraktáram

november 21. - edzés, GTK online szerkesztőségi ülés (10 újságíróval), BME nyílt nap meeting, motivációs beszélgetés, Dalma ebéd, hallgatói meeting, GTK online interjú - eddig tartott a másik energiaraktáram

november 23-24. - zh javítás, PhD blog, kérdőívfordítás, bevezetés az alkalmazott pszichológiába PhD óra felkészülés

Arra gondoltam, benne hagyom most nektek az edzéseimet meg néhány privát programot, amik a legtöbbet töltöttek az elmúlt hetek során. Hozzátenném, hogy általában 6-6:30 körül indul egy napom, és éjfél körül fekszem le aludni. Ami a naptárba írós dolgokon kívül és közöttük történik pedig a projektemen való munka, a saját kutatásom előkészítése, olvasás, társasági élet. Merthogy a barátaim és a családom még mindig jól vannak, köszönik. Haza a korábbi viszgaidőszakos ritmusban (tehát 4-5 hetente) jutok, de a szüleim megértése, segítőkészséges és szeretete megoldja azt is, hogy ők jöjjenek hozzám, hogy együtt legyünk. Ugyanitt szeretném megjegyezni a barátaim rugalmasságát, és kiemelni, hogy még a többünk számára új felelősségekkel teli időszakban is meg tudjuk oldani, hogy időt töltsünk együtt. Most kicsit szipogok, mert nem tudom elég sokszor megköszönni nektek, hogy vagytok, és hogy így vagyunk. 

Visszatérve az elmúlt hetek történéseihez, van itt néhány mérföldkő. Igazából még mindig fenntartom, hogy lenne időm minden témáról külön írni - és amúgy szeretnék és várhatóan fogok is, de korábbi kiégett agy szindrómám fokozódni látszik, és az új szint az agyfolyás, jellemzően este 7-8 körül, ami kb. egy óra csendben üldögélést vagy céltalan alapmozgást jelent. Furán néz ki, de hasznosnak bizonyul, mert utána még 3-4 órán keresztül tudok ultrahatékonyan dolgozni. Ez ilyen fura olaszos/spanyolos szieszta az agyamnak, csak délután helyett estére csúsztatva.

Jöjjön tehát egy sorrend nélküli spoileráradat a következő bejegyzésekről, hogy mi is az, ami miatt minden egyes nap M E G É R I

- megéri, amikor 6 hét kemény munka után ott ülsz a QII-ben kedd este, és látod, ahogy a hallgatód első helyezést ér el TDK-n a szekciójában és OTDK jelölést kap, és téged tisztelt meg azzal, hogy témavezetőjének választott (szívből gratulálok, Gyuri)

- megéri, amikor visszahívnak a gimidbe, hogy a hivatásodról beszélj (köszönöm Mejszi, hogy féltettél anno)

- megéri, amikor két hét alatt a 4 főből álló szerkesztőség 11 főre bővül (köszönöm a teljes csapatnak)

- megéri, amikor a PhD community miatt, egy kliensednek tudsz arra a problémájára is szakembert ajánlani, amiben te nem tudsz segíteni (szia, Dorottya!)

- megéri, amikor nemcsak befogadnak és segítenek a beilleszkedésedben, de inspirálnak a kutatásoddal kapcsolatban is (Dalma, Eszter, nem is lehetnék hálásabb nektek)

- megéri, amikor gyors segítség kell a nyílt nap egyik programjához, és a hallgatók azonnal lelkesen jelentkeznek (köszönöm, fiúk-lányok, és azt is, hogy januárban is jöttök)

- megéri, amikor a magánegyetemi órádon az első angol pitched után annyit mondanak a többiek, hogy olyan volt, mint egy TED talk 3 perce sűrítve (thank you guys, you are amazing)

- megéri, amikor az új ötleteknek teret engednek, szívesen fogadják a lelkesedésed és megbíznak benned (Emma, még mindig köszönöm, hogy együtt dolgozhatunk)

- megéri, amikor olyan meetingeken vehetsz részt, ahol percről percre inspirálnak (Áron, mással nem lenne ilyen jó az ötletelés)

- megéri, amikor üdvözlik az ötleteidet és számítanak rád (Márti, Karesz, köszönöm)

- megéri, amikor a témavezetőddel olyan jól működtök együtt, hogy tudsz önállóan dolgozni (Ágota, ez az egész nem lenne nélküled)

- és végül, igazán megéri, amikor a fentiek által és az egésznek köszönhetően napról napra tanulok, fejlődök, és ebből talán valamennyit sikerül másoknak is átadni

Most pedig itt hagyok egy képet a noteszem első lapjáról, mert ez a nem mindegy.

img_1034.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://justphdthings.blog.hu/api/trackback/id/tr8015321352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása